Orhideea Gardens, la doi ani de la darea în folosinţă: 220 de familii în 400 de apartamente

Pe Calea Plevnei din Bucureşti este deja vizibilă una din bretelele care vor urca pe Pasajul Basarab, cel mai aşteptat proiect de infrastructură din Capitală din ultimii ani. Până să ajungi la pasaj însă, printre mai multe clădiri gri se deschide un drum îngust, pe care dacă nu eşti atent îl poţi rata. În faţă, după o barieră metalică, se înalţă cinci blocuri de 11 etaje, colorate în verde, galben şi portocaliu: ansamblul Orhideea Gardens cu 400 de apartamente.

664 afișări
Imaginea articolului Orhideea Gardens, la doi ani de la darea în folosinţă: 220 de familii în 400 de apartamente

Orhideea Gardens, la doi ani de la darea în folosinţă: 220 de familii în 400 de apartamente (Imagine: Mediafax Foto)

Din curtea ansamblului rezi­den­ţial pot fi observate modele de perdele la geamuri, un brăduţ în ghiveci scos pe balcon de către unul dintre proprietari, dar şi un lung şir de apartamente în care nu este niciun fel de activitate. Acesta este cel de-al cincelea bloc al complexului, pe care dezvoltatorul - omul de afaceri Daniel Piţurlea - a decis încă din 2009 că nu îl va scoate la vânzare, apartamentele fiind destinate închirierii.

În acest bloc au fost mutate şi birourile de vânzări ale dezvoltatorului, în timp ce la parterul imobilului a fost amenajat un spa, în urma unei investiţii de două milioane de euro.

De la geamurile apartamentelor din Orhi­deea Gardens poate fi observat complexul co­mer­cial Carrefour Orhi­deea, dar şi căminele din Gro­zăveşti, zonă în care studenţii plătesc circa 120 de lei lunar pentru un loc de cazare într-o cameră de 20 de metri pătraţi pe care o împart cu cel puţin un coleg. În timp ce la gea­murile din cămine sunt montate folii de alu­mi­niu pentru ca studenţii să se protejeze de soare, în Orhideea Gardens după ferestrele Schuco, placate cu aluminiu, sunt montate obloa­ne acţionate electric şi plase împotriva ţânţarilor.

Diferenţa de standard se observă clar şi când vine vorba de preţ: un apartament cu două ca­mere "panoramic", situat la etajul 11 al com­ple­xului şi având o terasă exterioară de 20 de metri pătraţi are un preţ de 160.000 de euro, acesta fiind cea mai ieftină locuinţă disponibilă în complexul Orhideea Gardens.
Locuinţele au 128 de metri pătraţi con­strui­ţi, din care circa 105 metri pătraţi reprezintă su­pra­faţa utilă, di­men­siunile locuinţei fiind com­parabile cu cele ale unui apartament cu trei sau chiar patru camere din blocurile vechi.

Prin urmare, şi profilul clienţilor este mult diferit.

Citeşte mai multe despre chiriaşii din apartamentele Orhideea Gardens pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici