OU privind paşapoartele biometrice, adoptată pe articole

Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, fără obiecţii, Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvernul Tăriceanu, care prevede introducerea paşapoartelor biometrice, în timp ce în faţa Palatului Parlamentului un grup de persoane manifestau împotriva acestor paşapoarte.

29 afișări
Imaginea articolului OU privind paşapoartele biometrice, adoptată pe articole

OU privind paşapoartele biometrice, adoptată pe articole (Imagine: Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor urma să dea şi votul final asupra acestei ordonanţe, însă acest lucru nu a mai fost posibil după ce deputaţii PSD, PNL şi ai UDMR au părăsit lucrările Camerei, în timpul dezbaterii privind începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 207/2008 care vizează introducerea paşapoartelor biometrice modifică Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Punerea în circulaţie a paşaportului cu date biometrice constituie o obligaţie asumată de România în baza calităţii de stat membru al U.E., se arăta în expunerea de motivare a ordonanţei.

Această ordonanţă a stârnit controverse în timpul dezbaterilor din comisiile parlamentare, unii deputaţi spunând că România trebuie să-şi onoreze promisiunile faţă de U.E., în timp ce alţii s-au pronunţat împotriva existenţei pe paşapoarte a unui cip cu datele personale.

În şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, niciun deputat nu a luat cuvântul la dezbaterile pe tema ordonanţei, articolele fiind adoptate fără obiecţii.

În timp ce ordonanţa era adoptată pe articole, pe holurile Parlamentului se auzeau strigătele de protest ale manifestanţilor aflaţi la intrarea în parcul Izvor, vis-a-vis de clădirea Palatului Parlamentului.

Ordonanţa a fost adoptată deja de Senat, iar Camera Deputaţilor, care este for decizional, urmează să dea votul final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici