Ovidiu Popescu, procurorul care a întârziat mandatul în cazul Caracal, trimis la judecata CSM: A nesocotit prevederile legale

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ovidiu Popescu, procurorul care a intervenit în cazul Caracal, inspectorii reţinând că acesta a nesocotit, în mod grav şi nescuzabil, prevederile legale care permiteau pătrunderea în casa lui Gheorghe Dincă. Acţiunea a fost trimisă la CSM.

3981 afișări
Imaginea articolului  Ovidiu Popescu, procurorul care a întârziat mandatul în cazul Caracal, trimis la judecata CSM: A nesocotit prevederile legale

Ovidiu Popescu, procurorul care a întârziat mandatul în cazul Caracal, trimis la judecata CSM: A nesocotit prevederile legale

Inspecţia Judiciară anunţă că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară.

„Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziţie, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfăşurat fără coerenţă, informaţiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcţie. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenţei fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului şi găsirea minorei”, informează Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, lipsa de organizare şi de coordonare a activităţilor a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obţinute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii şi ulterior a numărului de înmatriculare a maşinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului maşinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinţei numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

„Menţionăm că exercitarea acţiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinară şi nu constată definitiv vinovăţia magistraţilor cercetaţi disciplină”, mai arată sursa citată.

Ovidiu Popescu este, în prezent, suspendat din funcţie, în urma deciziei Secţiei pentru procurori a CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici