(P) Cum alegi un cuptor microunde potrivit nevoilor tale: la ce să fii atent

281 afișări
Imaginea articolului (P) Cum alegi un cuptor microunde potrivit nevoilor tale: la ce să fii atent
Cuptorul cu microunde a devenit indispensabil în bucătării. Este atât de comun acum încât majoritatea designerilor de interior proiectează bucătării cu gândul că va trebui să includă şi acest electrocasnic. Dacă vă gândiţi să achiziţionaţi unul, trebuie să fiţi atenţi la mai multe caracteristici în aşa fel încât să faceţi alegerea potrivită.
 
Pentru a alege cel mai bun cuptor microunde posibil, este necesar să se ia în considerare mai multe aspecte. Primul dintre acestea este de a cunoaşte tipurile de cuptoare cu microunde care există şi de a determina care este cel mai potrivit pentru utilizarea pe care o va avea:
  • Cuptor microunde fără grătar: acestea sunt utilizate doar pentru încălzirea alimentelor şi, în consecinţă, pentru sterilizarea sticlelor, decongelarea alimentelor şi gătitul anumitor produse.
  • Cuptor microunde cu grătar: acestea încorporează un grătar pentru a frige şi a rumeni alimentele.
  •  Cuptor microunde: utilizează aer cald pentru a încălzi alimentele în acelaşi mod ca un cuptor convenţional.
Pe această bază, trebuie să se ţină cont de următorii factori pentru a găsi cuptorul cu microunde recomandat pentru fiecare persoană sau familie:
 
Capacitate: în general, un cuptor cu microunde mic este cel care are un rezervor de gătit de 20 de litri sau mai puţin. De asemenea, rezervorul de gătit al unui cuptor cu microunde mare ar trebui să aibă cel puţin 35 de litri.
 
Cuptoare cu microunde încorporate sau independente: cuptoarele cu microunde încorporate sunt cele care sunt amplasate în interiorul unităţilor de bucătărie. Cuptoarele cu microunde de sine stătătoare, cunoscute şi sub denumirea de cuptoare cu microunde de masă, pot fi aşezate pe un blat sau pe orice altă suprafaţă plană din bucătărie.
 
Accesorii: cu cât mai multe, cu atât mai bine. Vorbim, de exemplu, despre placa de microunde, care trebuie aşezată pe un suport rotativ, sau un grătar în cazul cuptoarelor cu microunde cu grătar şi a cuptoarelor cu microunde.
 
Designul: în prezent, cele mai bune cuptoare cu microunde de pe piaţă au panouri din sticlă şi sunt disponibile într-o multitudine de culori. Există, de asemenea, cuptoare cu microunde din oţel inoxidabil anti amprentă şi, bineînţeles, cu plastic sau alte structuri metalice, care sunt cele mai ieftine cuptoare cu microunde.
 
Funcţii: indiferent dacă optaţi pentru un cuptor şi un cuptor cu microunde all-in-one, cel pe care îl alegeţi trebuie să aibă cât mai multe programe presetate. Cel puţin, este întotdeauna recomandabil să cumpăraţi un cuptor cu microunde cu un selector de putere pentru a efectua aceste funcţii manual.
 
Programabil: posibilitatea de a programa cuptorul pentru a încălzi un aliment la o anumită oră sau pentru o anumită perioadă de timp este foarte convenabilă. În prezent, cele mai bune cuptoare cu microunde au afişaje care indică timpul rămas şi permit configurarea multor alte opţiuni.
 
Dimensiuni standard ale cuptoarelor cu microunde
 
Dimensiunile cuptoarelor cu microunde variază în funcţie de tipul de cuptor cu microunde din care fac parte:
 
Cuptor microunde încorporate: dimensiunea cuptoarelor cu microunde încorporate nu este foarte importantă, deoarece locaşurile din bucătării sunt mai mult decât suficiente pentru instalarea lor. Acestea au de obicei 60 x 40 x 80 cm (lungime, înălţime, adâncime). De fapt, pentru a instala aparatul în acest compartiment, este necesar să se monteze un suport pentru cuptorul cu microunde şi o garnitură care să nu lase găuri vizibile. Acest element este întotdeauna inclus în achiziţie.
 
Cuptor microunde independente sau de sine stătătoare: în acest caz, dimensiunile sunt foarte importante. Acestea vor fi determinate de capacitatea rezervorului de gătit, care, la rândul său, va dicta, într-o mare măsură, preţul cuptorului cu microunde. Cele mai mici cuptoare cu microunde au o capacitate de 17 litri, deşi pot fi considerate mici şi cele de 18, 20, 21 şi 23 de litri, care sunt capacităţi standard pentru acest tip de aparat. Cuptoarele cu microunde medii au 25, 28 sau 30 de litri, în timp ce cuptoarele cu microunde mari au de obicei 36 sau 44 de litri.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici