(P) Reţetă de cocktail Gin and Tonic: cum să prepari băutura perfectă

2204 afișări
Imaginea articolului (P) Reţetă de cocktail Gin and Tonic: cum să prepari băutura perfectă

(P) Reţetă de cocktail Gin and Tonic: cum să prepari băutura perfectă

Gin and Tonic este unul dintre cele mai simple şi răcoritoare cocktailuri pe care le poţi găsi sau prepara. Foarte uşor de amestecat, este „construit” direct într-un pahar cu picior înalt umplut cu gheaţă, peste care vei turna doar cantitatea dorită de gin cu puţină apă tonică şi o felie de lămâie, pe care o vei stoarce puţin în cocktail.

Reţeta este simplă şi perfectă şi nu are nevoie de nici o modificare, adăugire sau interpretare fantezistă, deoarece este delicioasă. 

Cocktail-ul de gin şi tonic s-a născut în India, în inima armatei britanice, ca medicament pentru lupta cu necruţătoarea boală malarie. Fiecare soldat avea dreptul la o doză de gin şi, apoi, pentru a face chinina mai puţin amară, obişnuia să o amestece cu gin şi apă. În timp, reţeta a fost perfecţionată, de asemenea, datorită invenţiei apei tonice, care facilitează foarte mult amestecul acestui cocktail.

Ce este apa tonică? Apa tonică are o istorie interesantă. Conţine chinină, o substanţă amară care provine din scoarţa arborelui cinchona, care a fost iniţial folosit ca tonic pentru tratarea malariei. Chinina a fost în cele din urmă amestecată cu apă şi zahăr pentru a o face mai plăcută şi aşa s-a născut apa tonică. Apa tonică de astăzi este o băutură răcoritoare carbogazoasă cu chinină, îndulcită cu zahăr, sirop de porumb bogat în fructoză sau îndulcitori artificiali.

În ceea ce priveşte dozele de gin care trebuie utilizate, nu există un consens, acestea variază de la raportul 1:1 pentru cei care doresc să se relaxeze la un raport de numai 1/3 de de gin şi unul de 2/3 de apă tonică. Depinde la ce oră îl vei bea şi de funcţia cocktailului. La ora 16, o picătură de gin este permisă să aromeze o băutură răcoritoare, dar în timpul serii poţi îndrăzni şi îţi îmbogăţeşti cocktailul cu puţin mai mult gin.

Ingrediente şi doze pentru a face Gin şi Tonic perfect

  • 4 cl gin
  • 10 cl de apă tonică
  • 1 felie de lămâie sau lime
  • gheaţă

Cum se prepară Gin şi Tonic perfect

Umple cu gheaţă un pahar cu picior înalt, toarnă ginul, umple paharul cu apă tonică şi stoarce o felie de lămâie, urmând să garniseşti şi paharul cu o altă felie de lămâie. Acum doar bucură-te de băutura ta!

Care gin este cel mai bun pentru gin tonic?

Un cocktail Gin & Tonic înseamnă un test pentru fiecare gin. Nu există o reţetă pentru a alege un gon bun, dar există într-adevăr o mie de tipuri de gin de încercat şi fiecare cocktail Gin Tonic va fi o experienţă diferită şi incitantă. 

Aşadar, dacă te întrebi ce tip de gin să cumperi, iată câteva recomandări. Pentru un Gin & Tonic clasic, foloseşte un London Dry Gin, cum ar fi Tanqueray, care are o aromă puternică clasică de boabe de ienupăr.

Optează pentru un gin distilat excelent precum Hendrick’s Gin dacă vrei un Gin Tonic delicat şi parfumat cu nuanţe florale şi erbacee care să facă experienţa unică. 

Dacă preferi un cocktail mai stâncos, foloseşte un gin Plymouth Navy Strength. Plymouth Gin este minunat deoarece are o aromă puţin florială.

Dacă îţi plac cocktailurile delicate cu aromă de citrice, Panarea Island Gin este ideal. Dacă îţi place lemnul dulce, ginul Roby Marton este tentant şi ascuţit. Dacă îţi place ginul american, Aviation Gin şi No. 209 sunt adevărate comori. Pentru cei care iubesc condimentele ginul Opihr este o călătorie mistică în Orient.

Acum să încercăm câteva variante ale clasicului Gin & Tonic!

Gin Tonic cu Angostura

Dacă vrei să adaugi o nuanţă erbacee interesantă băuturii tale, aruncă doar două picături de Angostura în Gin & Tonic şi ea va fi şi mai delicioasă.

Gin Tonic cu castraveţi

Dacă vrei să faci băutura şi mai răcoroasă, adaugă câteva felii de castraveţi, care cu apa tonică creează o simfonie de parfumuri excepţionale.

Gin Tonic cu grapefruit

O combinaţie elegantă: adaugă 1/4 suc de grapefruit şi 1 felie din fruct în Gin & Tonic şi va avea o nuanţă irezistibilă.

Gin Tonic cu rozmarin

Una dintre cele mai bune combinaţii de Gin şi Tonic este cu atingerea aromatică conferită de o crenguţă de rozmarin, care va deschide porţile Raiului, datorită armoniei parfumurilor. Închide ochii înainte de a bea.

Cocktailuri de gin pe care ar trebui să le încerci

Dacă îţi plac cocktailurile făcute cu gin, ai putea face şi: Black Mamba Kiss, Paradise, Tom Collins, Heidi, Bramble, cocktail Pino, Negroni, Gin Fizz, French 75, Vesper Martini, Tuxedo, Dry Martini, Ramos Gin Fizz

Cu ce alimente să combini Gin Tonic

Alege peşte, pui şi paste cu legume, salată de creveţi şi evită preparatele din carne roşie sau aromele amare. Mâncărurile recomandate sunt: paella mixtă, sandvişuri cu avocado, biban cu crustă de sare, pui prăjit, pui la grătar, crochete de peşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici