Păcuraru: Muncitorii români din Italia şi Spania sunt interesaţi să se întoarcă în ţară

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, duminică, la Craiova, că românii care lucrează în Italia şi Spania, unde au fost organizate burse ale locurilor de muncă, au manifestat un interes mare pentru oportunităţile oferite pentru a se întoarce în România să muncească.

37 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Muncitorii români din Italia şi Spania sunt interesaţi să se întoarcă în ţară

Păcuraru: Muncitorii români din Italia şi Spania sunt interesaţi să se întoarcă în ţară

Ministrul liberal susţine că în prima zi a bursei locurilor de muncă organizată la Valencia şi Castellon au fost prezenţi 600 de români.

"Acum am terminat de vorbit cu Valencia şi Castellon. Suntem în a doua zi de bursă a locurilor de muncă şi pot să spun că per total au luat contact cu autorităţile române 1.500 de persoane, interesate de oferta propusă. În prima zi s-au prezentat 600 de români”, a declarat Paul Păcuraru.

El susţine că la bursa locurilor de muncă din Spania au fost oferite 11.000 de locuri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferind 8.000 dintre acestea, iar celelalte 3.000 de locuri fiind de la diferite societăţi comerciale, precum Bechtel, Selina sau RDS & RCS.

"Constat un mare interes al românilor de a se întoarce acasă să muncească. O linie finală a eficienţei şi rezultatelor acestei acţiuni se va putea trage după Paşte, în cazul Roma. Acolo s-au depus 800 de CV-uri, prin care oamenii şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce acasă”, a mai spus Păcuraru.

Ministrul apreciază că acţiunea de a-i aduce acasă pe muncitorii români acasă are succes în rândul celor care "muncesc de pe o zi pe alta sau a celor care muncesc la negru".

Paul Păcuraru susţine că salariile pe care le primesc cei care vor să se întoarcă în România sunt comparabile cu cele pe care le câştigă în Uniunea Europeană. "Un muncitor în construcţii în Bucureşti ajunge şi la o mie de euro. Şi cei care muncesc pe centura de Vest, Cluj, Oradea câştigă bine", a explicat ministrul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) organizează, sâmbătă şi duminică, o bursă a locurilor de muncă şi o campanie de informare în Spania, la Castellon de la Plana, pentru românii care lucrează în această zonă.

O bursă similară a fost organizată, la sfârşitul lunii februarie, la Roma - Italia, la care au venit peste 700 de persoane, majoritatea provenind din judeţele din zona Moldovei, în special din Vrancea, Neamţ, Bacău şi Botoşani, dar şi din Bucureşti şi sudul ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici