Păcuraru: Restricţia privind acordarea tichetelor de masă nu este o noutate

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, susţine că restricţia privind acordarea tichetelor de masă nu este o noutate, iar acordarea lor în 2008 ar presupune cheltuieli bugetare semnificative, întrucât, în ultimii trei ani, cheltuielile de personal au crescut cu circa 97 la sută.

1 afișare
Imaginea articolului Păcuraru: Restricţia privind acordarea tichetelor de masă nu este o noutate

Păcuraru: Restricţia privind acordarea tichetelor de masă nu este o noutate

Potrivit ministrului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, acordarea tichetelor de masă în anul 2008 ar presupune cheltuieli bugetare suplimentare semnificative, în condiţiile în care în ultimii trei ani numărul personalului bugetar a crescut cu 24 la sută, iar cheltuielile de personal cu circa 97 la sută.

"Restricţia în aplicarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masă de către instituţiile publice nu este o noutate, aceasta a fost reglementată constant, an de an, prin legile bugetare anuale până în anul 2006 şi prin OUG nr.88/2006 pentru anul 2007", precizează ministrul Muncii într-un comunicat .

Păcuraru susţine că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă nu prevede eliminarea tichetelor de masă, ci reglementează anularea din considerente financiare a acordării tichetelor de masă pentru anul 2008, în cazul angajaţilor din instituţiile publice centrale şi locale.

"Personalul bugetar, care actualmente beneficiază de tichete de masă (personalul încadrat în unităţile sanitare publice) va obţine aceste drepturi şi în anul 2008, deoarece acestea se acordă din venituri extra-bugetare", a precizat Paul Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici