Păcuraru: Unu din doi români beneficiază de ajutoare sociale

Unu din doi români beneficiază de ajutoare sociale, numărul total al acestora ajungând la 11.135.000 de persoane, reiese din datele statistice prezentate, joi, de ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

15 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Unu din doi români beneficiază de ajutoare sociale

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru (Imagine: Mediafax Foto)

Păcuraru a spus că unu din doi români beneficiază de astfel de ajutoare sociale, arătând că numărul de tipuri de prestaţii sociale este de 35, printre acestea figurând de la ajutoarele de încălzire până la sprijinul pentru trusouri de bebeluşi.

Potrivit datelor prezentate de ministru, în 2004, când numărul de prestaţii era de "numai" 18, existau 3.617.505 beneficiari ai acestora. În anul următor, numărul de beneficiari a fost de 3.700.441, în 2006 de 3.881.946, pentru ca în anul următor să ajungă la 7.992.856.

"Nu putem spune că suntem o ţară de asistaţi social", a susţinut ministrul, care a explicat că numărul beneficiarilor de prestaţii sociale a crescut datorită preluării de către direcţiile de muncă a alocaţiilor pentru copii (ceea ce înseamnă circa 6 milioane de cetăţeni între 0 şi 18 ani), creşteri mari înregistrându-se şi la numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire, după lărgirea plafonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici