Pădurile sunt în pericol: Aproape 100 de dosare penale într-o săptămână, pentru infracţiuni în domeniul silvic

  • Peste 1.300 de poliţişti au acţionat la nivel naţional pentru verificarea legalităţii activităţilor derulate în domeniul silvic.
  • Pentru neregulile constatate au fost întocmite 93 de dosare penale în care sunt cercetate 166 de persoane.
  • Au fost confiscaţi 555 de metri cubi de material lemnos.
217 afișări
Imaginea articolului Pădurile sunt în pericol: Aproape 100 de dosare penale într-o săptămână, pentru infracţiuni în domeniul silvic

Sursa FOTO: Profimedia

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 29 mai – 4 iunie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combatere faptelor ilicite în domeniul silvic.

„Astfel, au fost efectuate 283 de acţiuni şi 933 de controale, 80 dintre acestea fiind în fondul forestier, 70 pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, 756 pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos, restul vizând alte activităţi”, arată sursa citată.

Au fost verificate 2.450 de vehicule şi 268 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 93 de dosare penale în care sunt cercetate 166 de persoane.

De asemenea, au fost confiscaţi 555 mc. de lemn fără documente legale, în valoare de peste 320.000 de lei, precizează oamenii legii.

La activităţi, alături de cei peste 1.300 de poliţişti, au participat reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Gărzii Forestiere, Romsilva, precum şi ai ocoalelor silvice de regim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici