Pagubele produse de inundaţii în şcolile sucevene, estimate la 3,3 milioane de lei

Pagubele provocate clădirilor unităţilor şcolare din judeţul Suceava în urma inundaţiilor din luna iulie au fost evaluate la 3,3 milioane de lei, a declarat, joi, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Daniel Hrenciuc.

207 afișări
Imaginea articolului Pagubele produse de inundaţii în şcolile sucevene, estimate la 3,3 milioane de lei

Pagubele produse de inundaţii în şcolile sucevene, estimate la 3,3 milioane de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Hrenciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că pentru cinci unităţi de învăţământ din localităţile sucevene Vicovu de Jos, Sadău şi Nisipitu care au fost puternic afectate de inundaţii sunt necesari 950.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi pentru materiale, în timp ce pentru alte zece unităţi de învăţământ din Baia, Solca, Hârtop, Capu Câmpului, Ciocăneşti, Dolhasca, Marginea, Liteni şi Mitocu Dragomirnei care au fost afectate de calamităţi sunt necesare fonduri în valoare de 1.150.000 de lei.

El a subliniat că fonduri de 500.000 de lei sunt necesare pentru şcolile unde s-au înregistrat infiltraţii puternice de la sol, din rie, localităţile Corocăieşti, BivolăRotunda, Cajvana, Râşca, iar alte fonduri estimate la 700.000 de lei sunt necesare pentru şcolile unde s-au constatat infiltraţii puternice din cauza spărturilor produse în acoperişul clădirilor, respectiv la unităţi din Pleşeşti, Zahareşti, Suceava, Baineţ, Băneşti.

În urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor produse în judeţul Suceava la sfârşitul lunii iulie, 26 de unităţi de învăţământ au fost afectate, trei dintre acestea fiind din mediul urban, iar restul din mediul rural.

Potrivit bilanţului inundaţiilor produse în judeţul Suceava, un număr de 7.632 de gospodării au fost inundate, fiind afectate 5.696 de locuinţe. De asemenea, 87 de case au fost distruse în totalitate, iar 117 sunt în pericol să se prăbuşească.

De asemenea, două persoane au murit, iar o alta a fost dată dispărută în judeţul Suceava, în urma inundaţiilor.

În judeţul Suceava, au fost afectate 81 poduri şi 563 de podeţe, 1.004 kilometri de drumuri comunale şi 68,2 de kilometri de drumuri judeţene, iar comuna Ulma a fost izolată timp de 11 zile, după ce singura cale de acces spre localitate a fost distrusă de viituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici