Paisprezece migranţi din Irak şi Siria, între care doi copii, prinşi de poliţiştii de frontieră din Arad

Paisprezece migranţi din Irak şi Siria, între care doi copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Arad, când încercau să iasă ilegal din România, spre Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

98 afișări
Imaginea articolului Paisprezece migranţi din Irak şi Siria, între care doi copii, prinşi de poliţiştii de frontieră din Arad

Paisprezece migranţi din Irak şi Siria, între care doi copii, , prinşi de poliţiştii de frontieră din Arad

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au prins, în noaptea de luni spre marţi, paisprezece persoane - şase bărbaţi, şase femei şi doi minori - care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, motiv pentru care au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 60 ani, iar copiii 3, respectiv 17 ani.

Cele 14 persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici