Palatul Adina Woroniecka de la Şosea în Bucureşti, scos la vânzare. Soarta unei Prinţese transformate de comunişti în Cenuşăreasă

După instaurarea comunismului, proprietarii vilelor şi palatelor din Bucureşti şi din toată ţara, clădiri pe care le vedem astăzi mutilate, în ruină şi rareori restaurate, au avut aceeaşi soartă amară, trasă la indigo.

4779 afișări
Imaginea articolului Palatul Adina Woroniecka de la Şosea în Bucureşti, scos la vânzare. Soarta unei Prinţese transformate de comunişti în Cenuşăreasă

Palatul Adina Woroniecka de la Şosea în Bucureşti, scos la vânzare. Soarta unei Prinţese transformate de comunişti în Cenuşăreasă

Marele Jaf a devenit Lege prin decretul 92 din 19 aprilie 1950, act prin care comuniştii de frunte îşi însuşeau – naţionalizau, chipurile– imobilelele care aparţineau “elementelor fostei burghezii”.

Printre aceste elemente duşmănoase se aflau Prinţul Jan Korybut Woroniecki şi soţia sa, Prinţesa Adina Woroniecka, cu palatele lor din centrul oraşului.

Serialul dedicat clădirilor proiectate în stil mediteranean este completat, astăzi, de B365 cu o poveste emblematică pentru destinul pe care l-au avut arhitecţii, aristocraţii şi palatele lor extraordinare ridicate în Bucureşti. Citiţi mai departe pe B365.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici