Pană de curent la un spital ieşean, în timp ce se efectua un transplant de rinichi

O pană de curent a afectat, marţi, activitatea în Spitalul "C.I. Parhon" din Iaşi, energia electrică întrerupându-se în timp ce medicii efectuau un transplant de rinichi, iar alţi pacienţi se aflau la dializă.

63 afișări
Imaginea articolului Pană de curent la un spital ieşean, în timp ce se efectua un transplant de rinichi

Pană de curent la un spital ieşean, în timp ce se efectua un transplant de rinichi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Întreruperea curentul electric a creat panică în rândul medicilor, care efectuau un transplant de rinichi de la tată la fiu. Toate aparatele electrice s-au oprit, însă intervenţia a continuat, fără a apărea probleme. De asemenea, pacienţilor aflaţi la dializă în acel moment li s-a pompat manual sânge.

Pe de altă parte, nici generatorul spitalului nu a funcţionat, angajaţii unităţii spunând că îi lipsesc câteva componente.

"A fost un moment de criză. Curentul s-a oprit pentru o oră din cauza unei defecţiuni de la E-ON. Transplantul a decurs bine în cele din urmă şi nu s-au înregistrat probleme majore. Am depăşit momentul cu greu şi sperăm să nu mai trecem prin aşa ceva", a declarat, marţi, presei dr. Adrian Covic, managerul Spitalului "C.I. Parhon".

Şi conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi, unitate situată tot în zona Copou, susţine că enegia electrică se întrerupe aproape zilnic, spitalul dispunând însă de trei generatoare de curent.

"Curentul se întrerupe aproape în fiecare zi, dar nu avem probleme majore deoarece, la începutul anului 2008 am achiziţionat trei generatoare de curent. Noi am vorbit cu cei de la E-ON şi ne-au spus că întreruperile sunt determinate de reţeaua noastră, dar nu este adevărat. Noroc de generatoare", a declarat dr. Lucian Popa, managerul Spitalului "Sf. Ioan".

Căderi ale curentului electric au loc aproape în fiecare zi în diferite zone ale municipiului Iaşi. Conducerea E.ON Moldova motivează că reţeaua este veche şi că nu mai face faţă creşterii constante a consumului. În plus, conducerea E.ON Moldova afirmă că echipele de muncitori ale unor regii ieşene secţionează din greşeală reţeaua electrică în timpul lucrărilor pe care le efectuează, iar în acest caz apar avarii majore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici