Papa Francisc a participat, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a participat sâmbătă seara, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au forţat să îşi restrângă unele activităţi, anunţă Reuters.

941 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a participat, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a participat, dar nu a prezidat slujba de veghe pascală din Bazilica Sfântul Petru

Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a înlocuit pe papă în fruntea slujbei care presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creştinătăţii.

Papa s-a aşezat în faţa bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

Papa, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică, care-i provoacă dureri la un picior şi, ca urmare, şchiopătă destul de tare. Recent, Francisc a avut şi dureri la genunchiul drept.

Afecţiunea dispare şi apare ceea ce l-a determinat pe papă să-şi restrângă o parte din activităţi în timpul unei călătorii în Malta la începutul lunii aprilie. Totuşi, vineri după-amiază s-a simţit suficient de bine pentru a parcurge întregul culoar al bazilicii atât la începutul, cât şi la sfârşitul slujbei de Vinerea Mare.

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aceştia iau parte la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici