Papa Francisc agită apele: asistăm la neputinţa ONU. Suveranul Pontif le-a fluturat pelerinilor steagul Ucrainei

Liderul religios al catolicilor îşi arată astfel nemulţumirea faţă de faptul că războiul continuă susţinut în Ucraina.

964 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc agită apele: asistăm la neputinţa ONU. Suveranul Pontif le-a fluturat pelerinilor steagul Ucrainei

Papa Francisc agită apele: asistăm la neputinţa ONU. Suveranul Pontif le-a fluturat pelerinilor steagul Ucrainei

„În actualul război din Ucraina, asistăm la neptinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a declarat Papa Francisc, în timpul audienţei generale dinaintea călătoriei apostolice pe care o va face în Malta.

„Astăzi se vorbeşte des despre geopolitică, dar, din păcate, logica dominantă este aceea a strategiilor celor mai puternice state de a-şi afirma interesele prin extinderea zonei de influenţă economică, ideologică şi militară”, a subliniat Papa, care a adăugat: „O vedem cu ocazia războiului”.

„Veştile recente despre războiul din Ucraina, în loc să aducă alinare şi speranţă, mărturisesc noi atrocităţi precum masacrul de la Bucha, cruzimi tot mai îngrozitoare comise şi împotriva civililor, femeilor şi copiilor lipsiţi de apărare. Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer şi imploră: opriţi acest război, reduceţi la tăcere armele, încetaţi să mai semănaţi moarte şi distrugere. Să ne rugăm împreună pentru asta”, a zis Papa.

Liderul bisericesc le-a arătat pelerinilor prezenţi steagul galben-albastru al Ucrainei. „Ieri mi-au adus acest steag de la Bucea, vine din război, tocmai din acel oraş chinuit”, a explicat Papa.

Papa Francisc a militat permanent pentru oprirea războiului. Din partea Rusiei însă, recent, o luare de poziţie ciudată a Patriarhului Kirill al Moscovei susţine, practic, războiul dus de Vladimir Putin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici