Papa Francisc: Avortul e ca angajarea unui asasin, opoziţia fiind o chestiune umană, nu religioasă

Papa Francisc compară avortul cu angajarea unui asasin plătit şi spune că o fiinţă umană nu e niciodată incompatibilă cu viaţa, îndemnându-i pe preoţi şi pe doctori să sprijine familiile să ducă sarcinile până la capăt, notează platforma Time.com.

735 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Avortul e ca angajarea unui asasin, opoziţia fiind o chestiune umană, nu religioasă

Sursa Hepta: 22 mai 2019, Vatican, Papa Francisc conduce audienţa generală săptămânală în Piaţa San Pietro la Vatican

Suveranul pontif a vorbit sâmbătă despre faptul că avortul nu poate fi scuzat niciodată, nici măcar atunci când fetusul este grav bolnav iar şansele de a supravieţui sunt foarte mici.

Francisc a vorbit în faţa participanţilor la o conferinţă anti-avort şi a arătat că opoziţia faţă de avort nu este o problemă religioasă ci una umană.

“E îngăduit să renunţi la o viaţă pentru a rezolva o problemă?” a întrebat Francisc, “E îngăduit să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?”.

Liderul bisericii catolice a denunţat practica avortului pe baza testelor prenatale arătând că fiinţa umană ”nu este niciodată incompatibilă cu viaţa”.

Chiar şi copiii care sunt sortiţi pieirii chiar la naştere sau la scurt timp după aceasta merită să primească îngrijiri medicale, a adăugat Francisc, care a subliniat faptul că părinţii trebuie să fie sprijiniţi ca să nu se teamă şi să nu se izoleze.

”Grija arătată acestor copii îi ajută pe părinţi să depăşească perioada de doliu şi să nu o perceapă ca un moment al pierderii ci un pas pe care îl fac împreună”, a notat Papa.

Francisc a vorbit ferm împotriva avortului dar a arătat înţelegere faţă de femeile care au recurs la această procedură şi a formulat măsuri care să uşureze acordarea iertării în biserică pentru păcatul avortului.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici