Papa Francisc, într-un discurs după alegerea lui Donald Trump în SUA, a vorbit despre „epidemia de animozitate"

Papa Francisc a vorbit sâmbătă, 19 noiembrie, despre o „epidemie de animozitate“ faţă de oamenii de altă rasă sau religie. El a declarat că această epidemie îi afectează pe cei mai slabi din societate şi s-a arătat îngrijorat faţă de creşterea naţionalismului populist, scrie Huffington Post.

183 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, într-un discurs după alegerea lui Donald Trump în SUA, a vorbit despre „epidemia de animozitate"

Papa Francisc a numit 17 noi cardinali şi vorbit împotriva „epidemiei de animozitate“ faţă de străini (Imagine: Mediafax Foto)

Acest discurs vine după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte american. În discurs, Papa a declarat: „cât de repede cei dintre noi ce au statul de străini, imigranţi sau refugiaţi devin o ameninţare, devin duşmani pentru că vin dintr-o ţară îndepărtată sau pentru că au obiceiuri diferite. Duşmani din cauza culorii pielii, a limbii sau a clasei sociale. Duşmani pentru că gândesc diferit sau au o altă credinţă.“

Unul dintre noii cardinali, Arhiepiscopul Chicago-ului Blase Cupich, a declarat pentru Reuters că Papa este „foarte conştient de faptul că această animozitate nu este adresată, este foarte contagioasă şi se poate răspândi foarte repede, poate fi ca un incendiu.“

Papa Francis a declarat că nici Biserica Catolică nu este imună acestui „virus al polarizării şi al animozităţii“ .

Acest discurs a fost făcut cu ocazia numirii unor noi cardinali. Ceremonia s-a desfăşurat la Basilica Sfântul Petru, unde Papa a numit 17 noi cardinali, 13 sub 80 de ani, deci eligibili pentru a-l succede. După ceremonie Papa şi noii cardinali l-au vizitat pe fostul Papă Benedict, care trăişte la Vatican de cand a renunţat la funcţia de Papă în 2013.

Noi cardinali vin din ţări ca Italia, Albania dar şi Republica Central Africană, Spania, Statele Unite, Mexic sau Mauritius.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici