Papa Francisc solicită coridoare umanitare pentru cei asediaţi în Gaza

  • Papa Francisc vrea ca drepturile celor prinşi în conflictul dintre Israel şi Hamas să fie respectate
  • Suveranul Pontif a pledat pentru găsirea unei soluţii paşnice a conflictului
  • Totodată, Francisc a cerut deschiderea unor coridoare umanitare de asistenţă pentru fâşia Gaza
208 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc solicită coridoare umanitare pentru cei asediaţi în Gaza

Sursa foto: MediafaxFoto

Papa Francisc a cerut duminică coridoare umanitare pentru a-i ajuta pe cei asediaţi în Gaza şi a făcut din nou apel pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de gruparea militantă islamistă Hamas.

„Fie ca drepturile umanitare să fie respectate, mai ales în Gaza, unde este urgent şi necesar să se garanteze coridoare umanitare pentru a ajuta întreaga populaţie. Deja au murit foarte mulţi. Vă rog, nu mai vărsaţi sânge nevinovat nici în Ţara Sfântă, nici în Ucraina sau oriunde altundeva. Ajunge! Războaiele sunt întotdeauna o înfrângere”, a declarat papa Francisc.

Aproximativ 1.300 de oameni au fost ucişi în Israel. Autorităţile din Gaza au declarat că peste 2.300 de oameni au murit, un sfert dintre ei copii şi aproape 10.000 au fost răniţi, în urma bombardamentelor de răzbunare ale Armatei Israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici