Papa Francisc spune că adevărul despre explozia din portul Beirut nu poate fi ascuns

Adevărul despre explozia din portul Beirut nu poate fi ascuns, a spus Papa Francisc, potrivit Reuters.

1170 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc spune că adevărul despre explozia din portul Beirut nu poate fi ascuns

Papa Francisc a declarat miercuri că speră ca poporul libanez să fie consolat de justiţie în legătură cu explozia din portul Beirut, care a ucis cel puţin 215 persoane în urmă cu doi ani, afirmând că „adevărul nu poate fi ascuns niciodată".

Vorbind la audienţa săptămânală, Francisc a remarcat că joi se împlinesc doi ani de la explozia care a rănit mii de oameni şi a avariat mari porţiuni din capitală.

„Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor acelui eveniment dezastruos şi către dragul popor libanez. Mă rog pentru ca fiecare să poată fi consolat de credinţă şi alinat de justiţie şi de adevăr, care nu poate fi niciodată ascuns", a spus el.

În ciuda uriaşelor pagube provocate de explozie, o anchetă judiciară nu a găsit vinovat niciun oficial de rang înalt.

În condiţiile în care ancheta este îngheţată de luni de zile, mulţi libanezi văd în acest caz un exemplu al protecţiei de care se bucură o elită conducătoare care a evitat mult timp să răspundă pentru corupţie şi proastă guvernare.

Papa Francisc a mai spus că speră ca Libanul, ajutat de comunitatea internaţională, să cunoască o „renaştere" şi să fie un tărâm al păcii şi al pluralismului, unde membrii diferitelor religii pot trăi împreună în fraternitate.

Papa ar fi trebuit să viziteze Libanul în iunie, dar călătoria a fost amânată din cauza stării sale de sănătate, dar şi ca urmare a situaţiei politice din Liban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici