Papa sare peste omilia din Duminica Floriilor, o decizie neobişnuită pentru un eveniment major

Papa Francisc a sărit în ultimul moment peste citirea omiliei în timpul slujbei din Duminica Floriilor pentru zeci de mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, dar a continuat să prezideze slujba, a citit rugăciunea de prânz şi a fost plimbat prin mulţime într-un papamobil.

718 afișări
Imaginea articolului Papa sare peste omilia din Duminica Floriilor, o decizie neobişnuită pentru un eveniment major

Papa sare peste omilia din Duminica Floriilor, o decizie neobişnuită pentru un eveniment major

În ultimele săptămâni, papa, în vârstă de 87 de ani, a suferit de episoade de bronşită şi gripă şi a delegat un asistent să-i citească discursurile, dar duminică textul pregătit nu a fost citit deloc, notează Reuters.

Este foarte neobişnuit ca un papă să sară complet peste o omilie la un eveniment major precum Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Sfinte, o perioadă aglomerată care duce la Paşte.

Vaticanul nu a oferit nicio explicaţie imediată pentru motivul pentru care papa a sărit peste omilie.

Reportajul televiziunii Vaticanului a arătat doar mulţimea timp de câteva minute, în loc de un prim-plan al papei.

Un crainic de la Radio Vatican a spus apoi că papa a decis să nu citească omilia. Papa, îmbrăcat în veşminte roşii, a continuat să prezideze, citind părţi din slujbă.

Papa Francisc are o afecţiune la genunchi şi de mai bine de un an prezidează slujbele stând lângă altar, în timp ce un cardinal acţionează ca celebrant principal.

După Sfânta Liturghie, Francisc a rostit Angelus de duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa francisc,
omilia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici