Papa susţine că lăcomia capitalistă este de vină pentru accidentele de la locul de muncă

Papa Francisc a vorbit luni despre victimele accidentelor spunând că acestea sunt provocate de lăcomia capitalistă scăpată de sub control, potrivit Reuters.

156 afișări
Imaginea articolului Papa susţine că lăcomia capitalistă este de vină pentru accidentele de la locul de muncă

Papa susţine că lăcomia capitalistă este de vină pentru accidentele de la locul de muncă

Comentariile sale au venit la două săptămâni după ce cinci angajaţi ai căilor ferate au fost ucişi de un tren în oraşul Brandizzo din nordul Italiei. Accidentul a fost legat de o posibilă încălcare a reglementărilor de sănătate şi securitate.

„Tragediile încep atunci când accentul nu mai este pus pe om, ci pe productivitate, iar omul se transformă într-o maşină de producţie”, a spus Francisc într-un discurs pentru asociaţia italiană a persoanelor rănite la locul de muncă.

Francisc a comparat rapoartele frecvente ale tragediilor de la locul de muncă cu un „buletin de război”.

„Astfel de incidente se întâmplă atunci când munca este dezumanizată ... şi se transformă într-o cursă pentru profit”, a mai spus el.

Papa s-a referit la oamenii de afaceri şi la politicienii care „în loc să investească în siguranţă la locul de muncă, preferă să-şi spele conştiinţele cu o muncă caritabilă”..

„Responsabilitatea faţă de lucrători este o prioritate: viaţa nu poate fi tranzacţionată din niciun motiv. Suntem fiinţe umane şi nu maşini, oameni unici şi nu piese de schimb ", a precizat Papa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa,
accidente,
muncă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici