Parada de Ziua Naţională s-a încheiat fără declaraţii ale politicienilor prezenţi

Parada de Ziua Naţională a început, luni, la ora 11.00, în zona Arcului de Triumf din Capitală, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Călin Popescu Tăriceanu, la eveniment participând şi reprezentanţii Executivului, corpul diplomativ, reprezentanţii cultelor şi ai partidelor.

15 afișări
Imaginea articolului Parada de Ziua Naţională s-a încheiat fără declaraţii ale politicienilor prezenţi

Parada de Ziua Naţională s-a încheiat fără declaraţii ale politicienilor prezenţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Liderul social-democrat Mircea Geoană a plecat, însoţit de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, refuzând să facă vreo declaraţie. Totuşi, în urma întrebărilor ziariştilor, legate de rezultatele parţiale ale alegerilor de duminică, Mircea Geoană a spus că aşteaptă "un răspuns final". Mircea Geoană a vorbit la telefon de mai multe ori pe parcursul paradei.

Printre primii a plecat şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, de asemenea fără a face vreo declaraţie dar şi preşedintele Traian Băsescu, care nu a făcut nicio baie de mulţime.

Premierul Tăriceanu, care pe durata paradei militare a discutat cu ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a plecat, la rândul său, fără a face vreun comentariu.

Ministerul Apărării a mobilizat efective impresionante, luni, cu ocazia Paradei desfăşurate de Ziua Naţională, costurile estimative pentru toate activităţile de la 1 Decembrie ridicându-se la 4.000.000 lei, traficul urmând să fie restricţionat pe mai multe artere din zona Arcul de Triumf.

Peste 2.000 de cadre militare din Ministerul Apărării, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază participă la evenimentele de 1 Decembrie.

Potrivit MAp, de 1 Decembrie, în Bucureşti va avea loc, de la ora 9.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, un ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori. Parada tradiţională de la Arcul de Triumf va începe două ore mai târziu, de la ora 11.00.

Elicopterele IAR Puma Socat şi avioanele MIG 21 Lancer, programate să zboare la parada de Ziua Naţională a României organizată în Capitală, nu vor mai zbura, luni, din cauza ceţii dense.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici