Parada GayFest s-a încheiat fără incidente - VIDEO

Parada GayFest la care au participat, sâmbătă, aproximativ 300 de persoane s-a încheiat fără incidente, ei au pledat pentru libertatea de exprimare, printre susţinători fiind şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett.

55 afișări
Imaginea articolului Parada GayFest s-a încheiat fără incidente - VIDEO

Parada GayFest s-a încheiat fără incidente (Imagine: Ikuru Kuwajima/Mediafax Foto)

Participanţii, majoritatea îmbrăca'i colorat, au fluturat steaguri, baloane, tricouri şi au purtat de bannere cu diverse mesaje.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Constituţiei, unde participanţii şi organizatorii au transmis mesaje şi au prezentat alocuţiuni.

Cea de-a şaptea ediţie a GayFest, organizată de Asociaţia Accept, s-a desfăşurat pe parcursul a şase zile, în perioada 17 - 22 mai şi a cuprins o expoziţie foto despre istoria persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din Statele Unite ale Americii (SUA), Marea Britanie şi Germania, filme de scurt metraj, cele mai vechi filme gay, ateliere, concerte, petreceri, o piesă de teatru şi Marşul Diversităţii.

Ediţia din acest an a festivalului a marcat şi Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Homofobiei şi Transfobiei, celebrată în fiecare an în 17 mai. Sărbătoarea aminteşte ziua în care homosexualitatea nu a mai fost considerată boală, fiind scoasă din Clasificarea Statistică Internaţională a Bolilor şi Problemelor Legate de Sănătate realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici