Parada husarilor, concerte ale unor coruri şi confecţionări de cocarde de Ziua Maghiarilor, la Mureş

O paradă a husarilor în uniforme tradiţionale, concerte ale corurilor bisericeşti şi comunale, confecţionări de cocarde, dar şi depuneri de coroane şi spectacole artistice vor avea loc în 15 martie, la Târgu Mureş, în organizarea UDMR şi PPMT, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

199 afișări
Imaginea articolului Parada husarilor, concerte ale unor coruri şi confecţionări de cocarde de Ziua Maghiarilor, la Mureş

Parada husarilor, concerte ale unor coruri şi confecţionări de cocarde de Ziua Maghiarilor, la Mureş (Imagine: Vargyasi Levente/ Arhiva Mediafax Foto)

Manifestările UDMR din 15 Martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de la Târgu Mureş, vor începe la ora 12.00 cu depuneri de coroane la statuia fostului primar al oraşului Bernady Gyorgy, iar de la ora 14.00, la Monumentul Secuilor Martiri, va avea loc adunarea tradiţională, cu discursuri şi momente artistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, viceprimarul municipiului, Peti Andras, a arătat că în acest an Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări inedite, precum întâlnirea mai multor coruri şi o prezentare a husarilor, în premieră, la Monumentul Secuilor Martiri

"Va fi a 25-a ediţie, noi în fiecare an am organizat manifestări de 15 Martie. Având în vedere că este sâmbătă, aşteptăm o afluenţă mare de oameni, mai ales că organizăm pentru prima dată prezentarea husarilor în uniforme tradiţionale şi o întâlnire a corurilor din judeţul Mureş, bisericeşti şi comunale. Sperăm să fie un moment inedit de cultură şi de calitate", a arătat Peti.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Mureş, Kiss Istvan, a arătat că formaţiunea sa va participa la ambele momente de la Monumentul Secuilor Martiri, alături de UDMR.

De asemenea, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Mureş, Portik Vilmos, a declarat că partidul său are în program depuneri de coroane la statuia poetului Petofi Sandor, de la ora 16.00, iar la Casa Deus Providebit din municipiu se vor confecţiona cocarde, se va desena şi cânta, "în cerc mai familiar", ca şi anul trecut.

Şeful Comisiei de avizare din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat că, pe lângă aceste manifestări, deja aprobate, s-a mai solicitat aviz pentru manifestări de 15 Martie şi din partea organizaţiei "Tineretul Maghiar Ardelean" şi de către două persoane din "Cercul de prieteni ai Jobbik" din oraş, care vor intra joi în discuţia comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici