Parchetul Judecătoriei Constanţa oferă detalii despre BUNURILE luate de trecători din maşina lui Răzvan Ciobanu

Parchetul Judecătoriei Constanţa transmite, referitor la dosarul deschis ca urmare a morţii creatorului de modă Răzvan Ciobanu, că este posibil ca trecătorii să fi luate bucăţi de caroserie de la locul accidentului, dar ceea ce anchetatorii au lăsat în urmă nu era relevant pentru evoluţia anchetei.

8486 afișări
Imaginea articolului Parchetul Judecătoriei Constanţa oferă detalii despre BUNURILE luate de trecători din maşina lui Răzvan Ciobanu

Parchetul Judecătoriei Constanţa oferă detalii despre BUNURILE luate de trecători din maşina lui Răzvan Ciobanu

"Din investigaţii a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele din jud. Constanţa, a rulat aproximativ 850 m şi apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul şi nu purta centură de siguranţă, aspecte constatate cu ocazia cercetării la faţa locului de către experţi. În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului", transmite Parchetul Judecătoriei Constanţa.

Sura citată menţionează că în ceea ce priveşte poziţia în care a fost găsită victima, aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. "Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Legat de bunurile creatorului de modă, ridicate de la locul accidentului de către curioşi, procurorii anunţă că ele nu erau relevante pentru anchetă. "Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători".

Informaţiile sunt furnizate în contextul în care în spaţiul public au apărut date potrivit cărora câţiva martori au luat, de la locul accidentului, sticle căzute din maşina lui Răzvan Ciobanu şi bucăţi de caroserie.

"De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii", tranmsit procucrorii.

Analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti. Procurorii mai anunţă că ancheta în acest caz este în plină desfăşurare.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit, luni dimineaţa, într-un accident produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, în judeţul Constanţa.

Înmormântarea va avea loc joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici