Parcul Tineretului are, de vineri, prima pistă amenajată pentru biciclişti

Bicicliştii se pot plimba, de vineri, pe pista amenajată în Parcul Tineretului, care are o lungime de şase kilometri, aceasta fiind prima pistă amenajată în parcurile municipalităţii.

431 afișări
Imaginea articolului Parcul Tineretului are, de vineri, prima pistă amenajată pentru biciclişti

Parcul Tineretului are, de vineri, prima pistă amenajată pentru biciclişti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent, vineri, în Parcul Tineretului pentru a da în folosinţă prima pistă pentru biciclişti amenajată în parcurile municipalităţii.

Întrebat cum ajung bicicliştii în Parcul Tineretului, având în vedere că nu toate pistele din Capitală sunt funcţionale, Oprescu a răspuns: "Cu bicicleta de ghidon!".

Pista pentru biciclişti din Parcul Tineretului, amenajată de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), are o lungime de şase kilometri. Bicicliştii pot intra şi ieşi din Parcul Tineretului din faţa Liceului Şincai, de pe strada Cuţitul de Argint, de pe Şoseaua Olteniţei şi din faţa Palatului Copiilor.

Directorul ALPAB, Radu Popa, i-a prezentat primarului general şi patru terenuri de sport reamenajate şi finalizate, din cele 12 pe care administraţia trebuie să le reamenajeze.

Copii care se aflau în Parcul Tineretului au primit mingi de baschet, primarul Capitalei recomandându-le să facă sport.

Primarul Sorin Oprescu anunţa, la sfârşitul lunii mai, că bucureştenii vor avea acces cu bicicletele şi rolele în parcuri, marcarea pistelor urmând să înceapă în Parcul Tineretului. În acest sens municipalitatea a elaborat un proiect care modifică două hotărâri mai vechi ale CGMB ce interziceau accesul cu biciclete şi role în parcuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici