Părinţii elevilor vor fi consultaţi cu privire la măsurile împotriva consumului de droguri

Părinţii elevilor din Bucureşti vor fi consultaţi cu privire la măsurile împotriva consumului de droguri. Prefectura a anunţat că părinţii vor putea completa un chestionar prin care vor spune, printre altele, dacă sunt de acord cu testarea în şcoală cu aparatul antidrog.

256 afișări
Imaginea articolului Părinţii elevilor vor fi consultaţi cu privire la măsurile împotriva consumului de droguri

Prefectura Bucureşti a organizat miercuri o şedinţă a grupului pentru prevenirea consumului de stupefiante, în cadrul protocolului pe care instituţia l-a semnat cu Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia de Sănătate Publică, Jandarmeria, Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Regională Vamală.

„În cadrul şedinţei de astăzi, am trasat câteva direcţii de acţiune importante. Împreună cu consiliul elevilor, vom constitui la nivelul fiecărei şcoli o structură care să ne ajute cu diseminarea mesajelor antidrog şi de prevenţie. De asemenea, am decis ca Agenţia Naţională Antidrog să realizeze un chestionar în trei puncte, prin care testăm opinia părinţilor şi a elevilor majori”, a anunţat prefectul Rareş Hopincă.

Chestionarul va conţine întrebări referitoare la testarea în şcoală cu aparatul antidrog, la prezentarea unei adeverinţe medicale la începutul anului şcolar care să ateste că respectivul copil şi-a făcut analize de sânge antidrog şi la introducerea în curiculă a unei ore de educaţie antidrog.

În funcţie de răspunsurile părinţilor, Prefectura Capitalei va face propuneri privind strategia antidrog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici