Părinţii unui bebeluş din Baia Mare acuză că micuţul a luat o infecţie din Spitalul Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a declanşat o anchetă internă după ce părinţii unui bebeluş au scris pe Facebook că acesta a fost infectat cu o bacterie în timp ce era internat. Aceştia nu au depus şi o sesizare la unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3859 afișări
Imaginea articolului Părinţii unui bebeluş din Baia Mare acuză că micuţul a luat o infecţie din Spitalul Judeţean

Părinţii unui bebeluş din Baia Mare acuză că micuţul a luat un infecţie din Spitalul Judeţean

Directorul Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că stafilococul auriu, despre care se vorbeşte, nu este un germen ucigaş, putând fi transmis atât de mămica bebeluşului, cât şi de personalul medical.

„Am declanşat o anchetă internă la nivelul spitalului, facem teste, verificări, sterilizare, tot personalul legat de acest incident va fi testat, pentru că germenele poate rămâne în organismul omului o perioadă lungă, în anumite condiţii. Sunt lucruri aproape normale, au fost şi vor fi astfel de probleme în spital. Noi suntem purtători sănătoşi de anumiţi germeni, stafilococul auriu nu este un germen ucigaş, sunt exagerări. Atât mămica bebeluşului cât şi personalul pot fi purtători sănătoşi ai acestui stafilococ, iar copilul l-a luat, fiind un organism fără apărare imunologică bună, iar cei mici sunt mai susceptibili la a face astfel de infecţii cutanate. Nu sunt septicemii, nu sunt lucruri atât de grave cum pe prezintă unii, nu este infecţie intraspitalicească, este o banală afecţiune cutanată a unui nou născut. Nu a fost depusă la noi nicio sesizare”, a spus Pop.

Acesta a subliniat că a solicitat şi intervenţia DSP Maramureş în verificarea situaţiei, pentru a se depista de unde a apărut germenul respectiv.

Ancheta internă în spitalul din Baia Mare a fost declanşată după ce părinte a postat pe Facebook imagini cu copilul său născut în 14 septembrie, spunând că acesta „se zbate cu microbi colectaţi din spital” şi că a luat decizia de a pleca din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici