Parisul se pregăteşte pentru o creştere a infracţionalităţii la Jocurile Olimpice

Procurorul parizian Laure Beccuau a declarat pentru Franceinfo că autorităţile se pregătesc pentru o creştere a criminalităţii în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde fluxul de turişti va creşte semnificativ.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Parisul se pregăteşte pentru o creştere a infracţionalităţii la Jocurile Olimpice

Parisul se pregăteşte pentru o creştere a infracţionalităţii la Jocurile Olimpice

„Vom avea foarte mulţi turişti", a declarat Beccuau înaintea evenimentului de vară, care se va desfăşura între 26 iulie şi 11 august şi în cadrul căruia Parisul va primi 15 milioane de vizitatori, cu cinci milioane mai mult decât de obicei în această perioadă a anului.

Având în vedere afluxul masiv de vizitatori aşteptat în timpul acestui eveniment sportiv mondial, cu 59 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Beccuau a subliniat o posibilă creştere a infracţiunilor precum furtul din buzunare, violenţa şi chiar agresiunile sexuale, pe care le-a descris ca fiind forme clasice de criminalitate.

Pe lângă criminalitatea clasică, atacurile cibernetice reprezintă o preocupare majoră pentru autorităţi. Parchetul din Paris, care este responsabil la nivel naţional pentru combaterea criminalităţii cibernetice, se aşteaptă la o creştere a atacurilor cibernetice, la fel ca la ediţiile anterioare ale Jocurilor Olimpice. Principala preocupare, a spus ea, este reprezentată de atacurile cibernetice, „despre care ştim că vor creşte".

Pentru a se pregăti pentru provocarea reprezentată de Jocurile Olimpice, parchetul din Paris intenţionează să îşi mărească semnificativ personalul. Vor fi mobilizaţi magistraţi suplimentari, în special de la Curtea de Apel din Paris. De asemenea, numărul audierilor preliminare va creşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici