Parlamentarii PDL vor ca Ziua Naţională de Rugăciune să fie nelucrătoare

Senatorul PDL Gheorghe David şi deputatul Mircea Lubanovici au depus săptămâna aceasta, la Senat, o propunere legislativă privind modificarea Codului Muncii, care prevede declararea Zilei Naţionale de Rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătoare.

28 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL vor ca Ziua Naţională de Rugăciune să fie nelucrătoare

Parlamentarii PDL vor ca Ziua Naţională de Rugăciune să fie nelucrătoare (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţiatorii proiectului de lege menţionează că o lege asemănătoare există în SUA, sub denumirea de National Day of Prayer, "în care populaţia Statelor Unite se poate întoarce cu gândul la Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie, la cele sfinte fie în biserici, fie în grupuri, fie individual".

Potrivit iniţiatorilor, promovarea acestei iniţiative legislative este determinată de dorinţa multor creştini atât din ţară, cât şi a multor români din diaspora, indiferent de confesiune sau cultul creştin căruia îi aparţin, de a exista o zi specială din an dedicată apropierii de Dumnezeu prin rugăciune, instituită prin lege - care să fie declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, se arată într-un comunicat al PDL remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, potrivit deputatului Mircea Lubanovici, "Ziua Naţională a Rugăciunii - ca sărbătoare ecumenică - are menirea de a celebra puterea rugăciunii ce-i uneşte deopotrivă pe toţi adepţii religiilor monoteiste, dar în special pe creştinii români şi pe cei răspândiţi pe mapamond, precum şi de a reaminti că poporul român s-a născut creştin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici