Pasajul Basarab poate fi declarat de utilitate publică

Consilierii municipali au aprobat, marţi, cu 41 de voturi "pentru", proiectul privind solicitarea către Guvern de a emite o hotărâre prin care Pasajul Basarab să fie declarat de utilitate publică şi procedurile de expropriere să continue, pentru a putea fi finalizate lucrările la acest obiectiv.

97 afișări
Imaginea articolului Pasajul Basarab poate fi declarat de utilitate publică

Pasajul Basarab poate fi declarat de utilitate publică

Proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvern de emitere a unei hotărâri pentru aprobarea procedurii de expropriere a imobilelor rămase de expropriat, precum şi suma globală estimată a despăgubirilor, în vederea continuării şi finalizării lucrării de interes public local "Pasaj Rutier Denivelat Superior Basarab" a fost votat de toţi cei 41 de consilieri municipali prezenţi. La şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti au lipsit consilierii PNL.

La acest proiect a fost votat şi un amendament propus de consilierul PSD Doru Giugula, privind numărul imobilelor rămase de expropriat şi identificarea acestora în planul anexă al zonei în care se ridică Pasajul Basarab.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, înaintea şedinţe CGMB, că proiectul pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Basarab nu a trecut până acum pentru că "s-a votat cu o copită politică", dar că speră ca la şedinţa de marţi acesta să fie votat, astfel încât amprenta politică să nu mai primeze în faţa intereselor cetăţeanului

Edilul şef a arătat că unul dintre proprietarii care ar trebui să fie expropriaţi pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Basarab a cerut trei milioane de euro pentru o suprafaţă de 19,2 metri pătraţi.

Pe de altă parte, primarul a arătat că pilonii de la Pasajul Basarab, care au aproape 70 de metri înălţime, sunt în pericol de a se prăbuşi în cazul unui cutremur, pentru că lucrările au fost oprite fără a fi asigurate.

În CGMB sunt 55 de consilieri, din care 24 de la PDL, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG şi trei de la PRM. Pentru a fi aprobat proiectul trebuia să fie votat de cel puţin 37 de consilieri municipali.

Citeşte şi:

Boc: Guvernul va sprijini Primăria în cazul Pasajului Basarab

Declararea Pasajului Basarab de utilitate publică încalcă legea exproprierii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici