Pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu, atacată cu pietre. Lebăda are acum probleme neurologice

Mai mulţi tineri au aruncat cu pietre în pasarea simbol a oraşului Târgu Jiu, un mascul de lebădă, botezat „Tică”, iar pasărea lovită la cap are grave probleme neurologice. Vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj, Claudiu Fiu, cere pedepsirea celor vinovaţi.

2685 afișări
Imaginea articolului Pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu, atacată cu pietre. Lebăda are acum probleme neurologice

Captură video Claudiu Fiu/Facebook

„Un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasarea simbol a oraşului Târgu Jiu... Masculul de lebădă „Tică”. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanta. Sper şi cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliţa”, spune Claudiu Fiu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că nu poate înţelege gestul tinerilor care au lovit pasărea şi precizează că masculul de lebădă a fost lovit grav la cap şi are probleme neurologice.

„Perechea de lebede are 12 ani de convieţuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare.Acum masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS Gorj”, mai spune Fiu.

Vicepreşedintele AJVPS Gorj cere pedepsirea celor vinovaţi.

„Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate care ne-au bucurat 12 ani cu frumuseţea şi gingăşia lor. Ruşine derbedeilor, ruşine părinţilor voştri, sper să fiţi identificaţi cât mai repede şi să plătiţi pentru faptă! Îmi doresc ca instituţiile de forţă măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”,a adaugă Claudiu Fiu.

El a postat pe pagina de Facebook imagini cu pasărea rănită.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici