Paşcani: Ministrul Korodi a convocat o şedinţă a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă

Ministrul Mediului Attila Korodi a convocat, duminică dimineaţă, la Primaria Paşcani, o şedinta extraordinară a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din regiunile afectate de inundaţiile din ultimele zile.

42 afișări
Imaginea articolului Paşcani: Ministrul Korodi a convocat o şedinţă a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă

Paşcani: Ministrul Korodi a convocat o şedinţă a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul şedinţei urmează să fie elaborat un plan de măsuri care să diminueze efectele negative produse de fenomenele hidrometeorologice de pe Valea Siretului, se arată într-un comunicat de duminică al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

La şedinţa care va avea loc la Primăria Paşcani, începând cu ora 11.30, vor participa prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene de Bacău, Iaşi şi Neamţ.

Totodată, ministrul Internelor, Cristian David, şi autorităţile din Rădăuţi au evaluat situaţia din zonele afectate şi au stabilit măsurile pentru protejarea populaţiei. La Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Rădăuţi sunt stabilite căile de acces spre comunităţile izolate şi măsurile de intervenţie şi consolidare a infrastructurii afectate, potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Ministrul Cristian David a dispus monitorizarea debitelor apelor, în special în punctele critice şi înştiinţarea în timp util a cetăţenilor cu privire la apariţia unui potenţial pericol.

Persoanele afectate de inundaţii din zonele apropiate municipiilor Paşcani şi Roman vor fi evacuate, iar digurile de pe râul Siret vor fi supraînălţate, pentru sinistraţi urmând să fie scoase produse de primă necesitate de la rezervele de stat, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici