PAŞTE 2015: Pe Valea Prahovei, preţuri de la 50 de lei pe noapte, un sejur începe de la 360 de lei

Hotelierii de pe Valea Prahovei vin cu oferte speciale de Paşte, care includ bucate tradiţionale, jacuzzi, saună sau spectacole pentru copii. Preţurile încep de la 50 de lei pe noapte la o vilă din Buşteni şi ajung până la 1.000 de lei pentru trei nopţi la un hotel de patru stele din Sinaia.

502 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2015: Pe Valea Prahovei, preţuri de la 50 de lei pe noapte, un sejur începe de la 360 de lei

PAŞTE 2015: Paştele pe Valea Prahovei - preţuri de la 50 de lei pe noapte. Sejur de la 360 de lei (Imagine: Shutterstock)

La fel ca şi în anii trecuţi, hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit oferte speciale pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Din meniuri nu lipsesc preparatele tradiţionale din carne de miel, ouăle roşii şi cozonacul, însă există şi meniuri speciale pentru turiştii care ţin post, dar şi meniuri alternative pentru cei cărora nu le place carnea de miel. De asemenea, copiii care vor merge cu familiile la munte în această perioadă vor avea parte de ateliere în cadrul cărora vor învăţa că vopsească ouă sau să confecţioneze felicitări de Paşti şi vor primi, în plus, cadouri de la Iepuraş.

Ofertele unor hotelieri ţin cont şi de faptul că mulţi dintre turiştii care vor petrece sărbătorile la munte vor vrea să meargă la biserică în Noaptea de Înviere, astfel că este specificat în oferte că unitatea de cazare este situată la doar câteva sute de metri de biserică sau că se oferă transport cu microbuzul către biserică şi înapoi.

La un hotel de două stele din Sinaia o cameră dublă costă 750 de lei pentru trei nopţi de cazare. Pachetul turistic include, pe lângă cazare, cadouri pentru copii de la Iepuraş, program de divertisment cu magicieni şi pictură pe faţă, ”dejun pascal” şi gustare tradiţională la revenirea de la slujba de Înviere. La acest hotel, copiii mai mici de şase ani au gratuitate, iar pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani părinţii vor plăti 250 de lei pentru pachetul turistic, cu menţiunea că la restaurant meniurile vor fi la jumătate din porţia pentru un adult.

La un hotel de trei stele din staţiunea Sinaia preţul unei vacanţe de Paşte care include trei nopţi de cazare porneşte de la 500 de lei de persoană pentru o cameră dublă şi poate ajunge până la 725 de lei de persoană. Pachetul include, pe lângă cazare, acces la piscină, jacuzzi, saună, internet, precum şi mic dejun în sistem bufet suedez, mini-bufet tradiţional în Noaptea de Înviere cu ouă roşii, drob, cozonac, pască şi vin, cină în ziua de Paşte cu meniu tradiţional, program artistic şi petrecere. Familiile care merg la acest hotel cu copiii îi pot înscrie pe cei mici la ateliere în cadrul cărora vor vopsi ouă de Paşti şi vor realiza felicitări.

Un alt hotel din Sinaia care a pregătit o ofertă specială de Paşte subliniază că este situat în apropierea Mănăstirii Sinaia, unde, în mod tradiţional, mii de turişti şi localnici merg să ia lumină în Noaptea Învierii. Pe lângă cina tradiţională şi ”dejunul pascal”, unitatea de cazare încearcă să îi atragă pe turişti cu ”vânătoare de ouă” sau tombolă de Paşte.

Hotelurile aflate la distanţă mai mare de centrul staţiunii au tarife mai mici şi organizează drumeţii către biserici în Noaptea de Înviere. Astfel, un hotel de trei stele din Sinaia, situat la distanţă de centrul staţiunii, are o ofertă care include trei nopţi de cazare, meniuri tradiţionale, foc de tabără cu vin şi ţuică fiartă, ”dejun pascal” şi program artistic, la preţul de 362 de lei de persoană. Hotelierii organizează o drumeţie către un schit situat în apropiere, iar la întoarcerea de la slujba religioasă turiştii vor fi întâmpinaţi cu ouă roşii, cozonac, vin şi pască.

Pentru perioada sărbătorilor de Paşte hotelurile de patru stele din Sinaia au tarife similare cu cele ale hotelurilor de trei stele. Astfel, la patru stele, o persoană va plăti 500 de lei sau un cuplu va achita 1.000 de lei pentru trei nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun şi cină, cei care au ţinut post având meniuri speciale înainte de Noaptea de Înviere. La un astfel de hotel copiii de până la patru ani au gratuitate, iar pentru cei mai mari părinţii plătesc pentru cazare 60 de lei pe noapte.

Unele pensiuni de pe Valea Prahovei au pregătit oferte pentru familii numeroase sau pentru grupuri care sunt dispuse să împartă acelaşi apartament. Astfel, la Sinaia, se găsesc de închiriat, în vile, apartamente de trei, patru sau chiar cinci camere, în care se pot caza patru, şase, respectiv opt persoane. O vacanţă care include trei nopţi de cazare cu mic dejun, cină şi bufet tradiţional costă de la 1.900 de lei pentru patru persoane la 3.700 de lei pentru opt persoane.

Tot pe Valea Prahovei, în Buşteni, cel mai mare hotel din staţiune a pregătit oferte pentru perioada sărbătorilor de Paşte care includ două, trei sau patru nopţi de cazare, la preţuri de la 250 de lei de persoană pentru două nopţi până la 590 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare, tarifele variind în funcţie de tipul camerei în care se face cazarea. În aceste pachete turiştii primesc, pe lângă cazare, mic dejun, mâncare tradiţională în Noaptea de Înviere, dejun pascal şi surprize pentru copii. Bucătarii acestui hotel promit meniuri variate pentru cei care ţin post, dar şi meniuri speciale pentru cei care consumă carne, dar preferă altă carne decât cea de miel. Copiii de până la şase ani au gratuitate, iar cei de până la 12 ani vor plăti la această unitate de cazare jumătate din preţul unui pachet turistic.

Tot în staţiunea Buşteni, preţul unei nopţi de cazare la o vilă este de 50 - 60 de lei de persoană, iar familiile care au copii sub zece ani îi pot caza fără să plătească. Unii dintre proprietarii de vile închiriază camerele individual, în timp ce alţii preferă să închirieze unor grupuri organizate.

Vilele şi pensiunile care au restaurant oferă turiştilor şi mic dejun şi cină, iar pentru perioada sărbătorilor de Paşte cazarea cu demipensiune la o astfel de unitate turistică costă o sută de lei de persoană. Unele dintre vile au anunţat deja că sunt închiriate pentru perioada sărbătorilor, în cele mai multe dintre situaţii fiind vorba despre grupuri organizate care au petrecut şi anii anteriori sărbătorile în respectivele unităţi de cazare.

În staţiunea Azuga, un hotel de trei stele oferă turiştilor pensiune completă, dar şi masă festivă la preţul de 140 de lei de persoană pe noapte. Pentru această perioadă rezervările se fac pentru cel puţin trei nopţi de cazare, iar hotelul poate fi închiriat fie individual, fie unui singur grup. Pe lângă reduceri la biliard, bowling şi tenis de masă şi acces gratuit la saună, turiştii care vor închiria camere în acest hotel în perioada sărbătorilor pascale vor beneficia şi de transport asigurat de hotelier până la biserică şi înapoi în Noaptea de Înviere.

Tot în Azuga, un hotel de patru stele pregăteşte turiştilor pentru sejurul de Paşte drob de miel, borş de miel, friptură de miel la tavă cu sos de vin şi usturoi, dar şi ouă roşii, cozonac şi palincă. Hotelierii promit ”atmosferă de familie” şi le asigură turiştilor transport cu microbuzul propriu în Noaptea de Paşte până la biserică. La acest hotel pachetul turistic, valabil de la 10 la 13 aprilie, costă 135 de euro de persoană pentru cei care se cazează în camera dublă, tarifele ajungând la aproape 170 de euro de persoană pentru cei care vor să se cazeze în apartament.

Temperaturile ridicate de la începutul primăverii au topit zăpada pe pârtiile de joasă altitudine de pe Valea Prahovei, însă la altitudini mari este posibil ca de Paşte să se poată schia.

La Sinaia, pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine încă se mai poate schia şi este posibil ca şi în perioada sărbătorilor de Paşte să existe condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă,a declarat ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

În staţiunea Buşteni, turiştii se vor putea distra în fun-park-ul de la baza domeniului schiabil Kalinderu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici