Paşti 2019. Mesajul Patriarhului Daniel: Să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de unitate cu ocazia sărbătorilor pascale, solicitându-le românilor să nu uite de fraţii lor, care se află în această perioadă în străinătate.

192 afișări
Imaginea articolului Paşti 2019. Mesajul Patriarhului Daniel: Să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini

Mesajul Patriarhului Daniel de Paşte: Să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini

"Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, la o viaţă cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul învierii tuturor oamenilor, la sfârşitul veacurilor. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune că precum în Adam toţi mor, aşa în Hristos, toţi vor învia", a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul a mai arătat că sărbătoarea Sfintelor Paşti este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al Universului.

"Întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer, iar universul actual, trecător, se va preface în cel nou şi în pământ nou. Întrucât Sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune. Totodată, să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini. Cu prilejul sărbătorii Sfintelui Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire, împreună cu salutul pascal Hristos a Înviat!", a mai spus Patriarhul Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici