Pastorul acuzat că a participat la o înmormântare deşi era suspect de coronavirus rupe tăcerea. Cum explică incidentul

Un pastor din judeţul Timiş s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce şi-a condus socrul, pe ultimul drum.

1673 afișări
Imaginea articolului Pastorul acuzat că a participat la o înmormântare deşi era suspect de coronavirus rupe tăcerea. Cum explică incidentul

Sursa: Hepta

Cineva a depus o sesizare pe numele său, reclamând că bărbatul de ieşit din izolare pentru a participa la această înmormântare, în Pojejena, judeţul Caraş-Severin. Informaţia a ajuns imediat în spaţiul public, mai ales că, la scurt timp, pastorul, soţia lui şi fiul au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19.

Omul spune însă că totul este fals şi că în momentul în care a participat la înmormântarea socrului, nu era suspect de coronavirus.
Abia a treia zi a început să aibă simptome şi a fost testat.

„În data de 8 aprilie, am participat la înmormântarea socrului meu, în localitatea Pojejena şi am căutat să respectăm toate normele ordonanţei militare în vigoare, cu privire la înmormântări. Au fost oameni care au scris şi au spus că aş fi ieşit din izolare. Lucru total neadevărat şi nejustificat. La data înmomântării, nu ştiam să fiu bolnav, nu aveam simptome de niciun fel şi nici nu am ştiut să fi intrat în contact cu vreo persoană bolnavă. Abia în data de 10 m-am simţit rău, atât eu, cât şi soţia şi băiatul şi am fost testaţi pentru COVID-19. Rezultatul a venit pe data de 11.”

Acum pastorul, soţia şi copilul sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţiose din Timişoara unde primesc tratament pentru coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici