Pată de petrol în apropierea malului românesc al Dunării

Direcţia Apelor "Jiu" Craiova a fost sesizată, marţi dimineaţă, de reprezentanţii Căpităniei Portului Calafat, că în apropierea malului românesc al Dunării a fost sesizată o pată discontinuă de motorină, pe o lungime de circa 300 de metri.

19 afișări
Imaginea articolului Pată de petrol în apropierea malului românesc al Dunării

Pată de petrol în apropierea malului românesc al Dunării (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, în jurul orei 08.15, dispeceratul Direcţiei Apelor Jiu Craiova a fost sesizat că pe Dunăre, în apropiere de malul românesc, pe o distanţă de 300 de metri, a fost sesizată o pată discontinuă de motorină.

Specialiştii Serviciului de Gospodărire a Apelor Dolj au intervenit imediat, împrăştiind, în zona indicată de Căpitănia Portului Calafat, materiale absorbante de tip Spillsorb pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

"Reprezentanţii ISU Dolj, ai Sistemului de Gospodărie a Apelor, împreună cu un echipaj de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj, monitorizează zona Portului Calafat. Despre această situaţie, a fost informat preşedintele Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă", se arată în comunicatul ISU Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici