Patriarhia cere Guvernului majorarea salariilor preoţilor din zonele rurale sărace

Reprezentanţii Patriarhiei Române au cerut, marţi, Guvernului creşterea cu 25 la sută a salariilor preoţilor din zonele rurale sărace, solicitarea fiind făcută la cea de a doua şedinţă de lucru din acest an a Comisiei mixte Guvern-Patriarhie.

1 afișare
Imaginea articolului Patriarhia cere Guvernului majorarea salariilor preoţilor din zonele rurale sărace

Patriarhia cere Guvernului majorarea salariilor preoţilor din zonele rurale sărace

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, la şedinţa de marţi s-a discutat despre stadiul actual al retrocedării proprietăţilor bisericeşti preluate în mod abuziv de regimul comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 şi "aspecte în legătură cu îmbunătăţirea cadrului legal privind sprijinul statului pentru salarizarea personalului bisericesc clerical şi neclerical". Totodată, au fost analizate şi soluţiile de sprijinire a comunităţilor ortodoxe române din afara graniţelor ţării.

"Au mai fost discutate problemele legate de Fondul forestier al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, cunoscut sub numele de Fondul Bucovina, şi de majorarea cu 25 la sută a contribuţiei de la bugetul de stat pentru preoţii de ţară din zonele sărace", se arată în comunicat.

În privinţa retrocedării proprietăţilor bisericeşti preluate în mod abuziv de regimul comunist, s-a propus inventarierea de către Biserica Ortodoxă Română a imobilelor şi găsirea unor căi de despăgubire din partea celor care folosesc acum terenurile respective sau din partea statului, "care este responsabil în cele din urmă pentru aceste demolări", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici