Patriarhia: Niciun preot ortodox nu a oficiat o slujbă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu, informează, sâmbătă, Patriarhia Română.

1884 afișări
Imaginea articolului Patriarhia: Niciun preot ortodox nu a oficiat o slujbă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Patriarhia: Niciun preot ortodox nu a oficiat o slujbă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu (Imagine: George Filip - MediafaxFoto)

"Ca urmare a încercării de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, Patriarhia Română precizează: Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhia Română a făcut aceste precizări după ce presa a relatat că la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu ar fi fost oficiată o slujbă religioasă, în cadru restrâns, la crematoriul Vitan Bârzeşti. Familia lui Sergiu Nicolaescu nu a dezvăluit nimic despre modul de desfăşurare a ceremoniei de incinerare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă, că la crematoriul Vitan Bârzeşti nu a fost niciun reprezentant al Patriarhiei sau al Arhiepiscopiei Bucureştilor, iar dacă cineva face astfel de afirmaţii, trebuie să le probeze. El a precizat că este posibil să fi fost altcineva la crematoriul Vitan Bârzeşti, dar cu siguranţă nu a fost un reprezentant al Patriarhiei Române, al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preotul Constantin Stoica a spus că informaţia vehiculată în presă potrivit căreia Patriarhia ar fi trimis la crematoriul Vitan Bârzeşti un preot pentru a verifica dacă se face o slujbă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu este falsă, întrucât Biserica Ortodoxă nu are rolul de poliţist în societate, ci are un rol misionar, pastoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici