Patriarhia pregăteşte 23 de vase a câte 12.000 litri pentru agheasma de Bobotează

Pregătirile pentru Bobotează au început la Patriarhie unde, marţi, vor fi 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri de apă de la izvorul din Grădina Maicii Domnului (parcul Reşedinţei patriarhale) care va fi sfinţită.

205 afișări
Imaginea articolului Patriarhia pregăteşte 23 de vase a câte 12.000 litri pentru agheasma de Bobotează

Patriarhia pregăteşte 23 de vase a câte 12.000 litri pentru agheasma de Bobotează (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Marţi, de Bobotează, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala patriarhală, Patriarhul Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei, în jurul orei 11.30, a precizat pentru MEDIAFAX, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Totodată, după obicei, în incinta Catedralei patriarhale va fi înălţată o cruce din gheaţă, împodobită cu cetină, flori şi busuioc.

"Au fost pregătite 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri. Apa va fi adusă de la izvorul din Grădina Maicii Domnului (parcul Reşedinţei patriarhale), iar după sfinţire va fi împărţită credincioşilor împreună cu iconiţe", a amai spus părintele Stoica.

El a precizat că Agheasma mare poate fi băută numai opt zile, adică între 6 şi 14 ianuarie, dimineaţa pe nemâncate, iar în restul anului va fi băută numai la recomandarea duhovnicului. Tot cu Agheasma mare pot fi stropite casele şi gospodăriile.

Luni, în Ajunul Bobotezei, este zi de post negru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici