Patriarhia Română face apel la credincioşi să organizeze colecte pentru a-i ajuta pe japonezi

Patriarhia Română adresează ierarhilor, clerului şi credincioşilor de la parohiile şi mănăstirile ortodoxe române din ţară şi diaspora îndemnul de a organiza colecte în bani pentru ajutorarea celor afectaţi de cutremurul devastator din Japonia.

49 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română face apel la credincioşi să organizeze colecte pentru a-i ajuta pe japonezi

Patriarhia Română face apel la credincioşi să organizeze colete pentru a-i ajuta pe japonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luând aminte la îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice "Plângeţi cu cei ce plâng" (Romani XII, 15), în semn de compasiune şi solidaritate, Patriarhia Română adresează ierarhilor, clerului şi credincioşilor de la parohiile şi mănăstirile ortodoxe române din ţară şi diaspora îndemnul de a organiza colecte în bani pentru ajutorarea celor afectaţi de cutremurul devastator din Japonia care a curmat mii de vieţi omeneşti şi a provocat imense pagube materiale.
Rugăm ca sumele colectate să fie depuse în următoarele conturi pentru sinistraţi ale Patriarhiei Române: RO54RNCB0075004895030091(Lei), RO27RNCB0075004895030092 (Euro), RO97RNCB0075004895030093 (USD), deschise la Banca Comercială Română, filiala Sector 4, Bucureşti, cu menţiunea "Ajutor pentru Japonia", se arată într-un comunicat de presă.

Patriarhia Română în consultare cu Mitropolia Ortodoxă a Japoniei, cu sediul în Tokyo, va oferi ajutorul financiar direct celor care au de suferit în urma acestei calamităţi naturale din Japonia, cu speranţa că generozitatea clerului şi credincioşilor ortodocşi români va aduce un strop de alinare sufletească şi ajutor pentru refacerea morală şi reconstrucţia materială a comunităţilor atât de greu încercate din această ţară din Orientul Îndepărtat.

Bilanţul oficial al cutremurului din 11 martie, din Japonia, urmat de tsunami era miercuri de 3.771 de decese, peste 8.000 de persoane fiind date dispărute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici