Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe pentru familiile celor care au decedat în accidentul aviatic

Patriarhia Româna a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe familiilor celor care au decedat în urma accidentului aviatic din Republica Moldova.

650 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe pentru familiile celor care au decedat în accidentul aviatic

Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe pentru familiile celor care au decedat în accidentul aviatic (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"Cu multă tristeţe am aflat de trecerea din aceasta viaţă a membrilor echipajului SMURD, format din pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae, medicul Mihaela Dumea şi asistentul Gabi Sandu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în urma tragicului accident de elicopter petrecut astăzi, 02.06.2016, în raionul Cantemir, localitatea Haragâş din Republica Moldova. Jertfa celor patru membri ai acestui echipaj SMURD în misiunile lor umanitare va rămâne în memoria tuturor celor care i-au cunoscut şi apreciat. Acum, în aceste zile de doliu, rugăciunea pentru ei şi pomenirea lor cu recunoştinţă sunt o mare alinare pentru suflet şi o vie legătură de iubire mai tare decât moartea. În aceste momente grele pentru dumneavoastră, îndoliate familii şi întristaţi colegişi prieteni ai celor decedaţi în accident, vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune şi ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletele lor în lumina, iubirea şi pacea Preasfintei Treimi", transmite Patriarhia Română printr-un comunicat de presă.

Joi, cei patru, au plecat în misiune la ora 09.55, aeronava decolând din Iaşi cu direcţia Vulcăneşti, Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30 echipajul a preluat o femeie în vârstă de 85 de ani, pe care au transportat-o la Chişinău. Imediat după ce a lăsat pacientul, elicopterul a alimentat şi a decolat din nou, în jurul orei 13.10, pentru a merge la Cahul.

" În jurul orei 13.10 către Cahul într-o misiune aero-medicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani cu accident vascular celebral. Înainte însă de a ajunge la pacient a avut loc accidentul", a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici