Arafat, primul mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Raed Arafat a transmis, printr-un mesaj pe contul său de Facebook, condoleanţe familiilor victimelor care se aflau în elicopterul care s-a prăbuşit în Republica Moldova, menţionând că s-a lucrat mult pentru ca proiectul cu Republica Moldova să fie implementat.

3420 afișări
Imaginea articolului Arafat, primul mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Arafat, primul mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis, într-o postare pe Facebook, condoleanţe familiilor celor patru victime care au murit în accidentul din Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit în jurul orei 14:00.

„Condoleanţele familiilor şi prietenilor colegilor noştri pe care am pierdut astăzi în tragicul accident cu elicopterul SMURD prăbuşit în republica Moldova! În astfel de momente rămânem fără cuvinte şi fără răspunsuri şi ne întrebăm oare ce s-a întâmplat şi de ce a trebuit să se întâmple! Riscurile acestei meserii sunt asumate de noi când ne implicăm însă aceste riscuri trebuie să fie reduse la minim chiar dacă ele niciodată nu pot fi reduse la zero. Îmi pare rău că salvatorii devin victime şi rămânem neputincioşi când pierdem colegi valoroşi în misiuni de salvare. Nu avem de unde să ştim când astfel de tragedii urmează să se întâmplă altfel poate am fi făcut totul să le prevenim”, a spus Raed Arafat în postarea pe contul de Facebook.

De asemenea, secretarul de stat în MAI a precizat că a lucrat cu echipele din Iaşi şi Moldova pentru a extinde SMURD-ul în Republica Moldova.

„Am lucrat mult cu colegii din Iaşi şi din Moldova că proiectul cu Republica Moldova să fie implementat şi să fie un succes şi îmi pare rău că ne confruntăm din nou cu o tragedie care pune la încercare echipa şi sistemul. Sunt convins că vom merge mai departe şi vom salva vieţi aşa cum am făcut întotdeauna”, a mai spus Arafat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat va merge în Republica Moldova în cursul acestei zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici