Iohannis, mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD: Am aflat cu durere de tragedie

Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care transmite condoleanţe familiilor celor care au decedat în accidentul aviatic din Republica Moldova.

1175 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD: Am aflat cu durere de tragedie

Iohannis, mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD: Am aflat cu durere de tragedie (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am aflat cu durere de tragedia petrecută în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit în urma unui teribil accident. Patru vieţi au fost curmate în timpul unei operaţiuni care avea menirea să salveze o altă viaţă. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cât şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii!", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Secţia Parchetelor Militare anunţă că o echipă formată din procurori militari şi specialişti criminalişti va merge în Republica Moldova pentru a colabora cu autorităţile moldovene, pe rolul parchetului fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate în muncă.

Elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. La bordul elicopterului erau patru persoane, toţi membri ai echipajului.

Elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici