Patriarhul cere ca sărbătoarea Sf. Andrei să fie declarată zi nelucrătoare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis luni o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care solicită adoptarea măsurilor necesare pentru ca sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, din 30 noiembrie, să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare, parlamentarii urmând să fie informaţi.

897 afișări
Imaginea articolului Patriarhul cere ca sărbătoarea Sf. Andrei să fie declarată zi nelucrătoare

Patriarhul cere ca sărbătoarea Sf. Andrei să fie declarată zi nelucrătoare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Scrisoarea precizează că Biserica s-a exprimat public, în ultimii 20 de ani, solicitând declararea prin lege a sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, 30 noiembrie, ca sărbătoare legală nelucrătoare, dar acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas nefinalizat.

"Venind în întâmpinarea dorinţelor clerului şi credincioşilor ortodocşi români adresate Sfântul Sinod şi pentru a sublinia după cuviinţă importanţa pe care Sfântul Apostol Andrei o are în viaţa spirituală a poporului român, vă adresăm, în numele Sfântului Sinod al BOR, rugămintea de a adopta măsurile necesare pentru promovarea unei iniţiative legislative prin care sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României - 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare", se arată în scrisoare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a precizat că Biroul Permanent a luat act de scrisoare, va fi distribuită grupurilor parlamentare şi a arătat că este o iniţiativă bună, care ar putea fi preluată de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici