Patriarhul Daniel, supus unui examen medical complet

Ministrul Sănătăţii a dispus, joi, extinderea evalării stării de sănătate a Patriarhului Daniel, internat la Spitalul de Urgenţă Milital Central la sfârşitul lunii martie, după ce a suferit o fractură la glezna stângă, pentru a avea un buletin medical complet la externare.

32 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel, supus unui examen medical complet

Patriarhul Daniel, supus unui examen medical complet (Imagine: Mediafax Foto)

"Este vorba despre un control de rutină şi nu urmarea unor afecţiuni care ar fi fost descoperite pe durata spitalizării. Mi se pare normal ca, la externare, PF Daniel să aibă un buletin medical complet care să ateste starea lui de sănătate'', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Examenele suplimentare, respectiv interne, cardiologie şi neurologie, vor fi realizate de profesori specialişti în respectivele domenii, a adăugat ministrul.

Comandantul Spitalului de Urgenţă Militar Central din Capitală, generalul Ioan Sârbu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că starea de sănătate a Patriarhului Daniel este foarte bună, iar recuperarea merge excelent.

"Pentru Patriarul Bisericii Ortodoxe Române spitalizarea a avut şi un efect bun, dacă nu ne mai gândim la fractura suferită. Pentru prima dată în viaţa domniei sale a lucrat mult şi în linişte. De fapt, este prima dată când s-a odihnit după zeci de ani", a mai spus Sârbu.

Comandantul spitalului a explicat că nu s-a stabilit încă ziua externării, decizia aparţinându-i patriarhului, dar că este aproape sigur că PF Daniel va oficia Slujba Învierii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, declara recent că patriarhul va oficia "cu siguranţă" Slujba Învierii, pe podiumul improvizat de la Catedrala Patriarhală.

PF Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei patriarhale. Patriarhul a fost operat în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă Militar Central din Capitală şi a rămas internat în Clinica de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare.

În urma operaţiei pentru fractura la glezna stângă, Patriarhul Daniel se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic şi urmează un tratament de recuperare. O comisie ministerială monitorizează evoluţia stării de sănătate a Patriarhului Daniel atât pe durata spitalizării, cât şi după externarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici