Patriarhul Teoctist a cerut să fie operat, nemaiputând îndura suferinţa

Patriarhul Teoctist a cerut să fie operat, la sfârşitul săptămânii trecute, nemaiputând îndura suferinţa pricinuită de adenomul de prostată, dar numai după ce a ascultat părerea mai multor medici, unii chiar din Germania, cu privire la riscurile unei astfel de intervenţii.

9 afișări

Discuţiile privind o eventuală operaţie a Prea Fericitului Patriarh Teoctist durează de mai mult timp la Palatul Patriarhal. Au fost contactaţi chiar medici din Germania care ar fi operat o persoană cunoscută Patriarhului şi care, după intervenţie, s-a simţit bine.

Vinerea trecută, profesorul Ionel Sinescu, şeful Clinicii de Chirugie şi Transplant Renal Fundeni, a fost contactat telefonic de un apropiat al patriarhului, care l-a întrebat când ar fi dispus să-l primescă pe Teoctist pentru o consultaţie.

"Am vorbit cu medicii din Germania şi le-am spus că aş vrea să mă opereze şi pe mine. Ei mi-au spus atunci că de ce să vin până acolo când aici în Bucureşti există profesorul Sinescu. Aşa am ajuns să vă caut. Vreau să ştiţi că nu mai pot suporta starea în care mă aflu. Mă simt epuizat din cauza suferinţei. Nu mai dorm noaptea. Ştiu ce boli am. Ştiu ce vârstă am. Dar nu mai pot îndura. Este clar că nu mai pot trăi aşa'', i-a spus Teoctist profesorului Sinescu, conform acestuia din urmă.

În mare taină, Teoctist a fost internat într-un salon special amenajat, întrucât Prea Fericitul i-a rugat pe toţi să păstreze ''taină mare'' cu privire la suferinţa lui.

Operaţia a decurs bine, fiind una standard. Dar, la ora 12.30, bătălia pentru viaţă a Preafericitului a slăbit ritmul. Dintr-o dată a vomat sânge. Medicii au intrat în alertă şi timp de peste patru ore au încercat toate manevrele pentru a-l menţine în viaţă. De două ori chiar au reuşit să-l stabilizeze şi părea că Patriarhul Teoctist şi-ar reveni la viaţă. Dar, de fapt, nu s-a mai putut face nimic.

"Pentru Prea Fericitul Patriarh Teoctist viaţa s-a oprit, trecând la odihna veşnică. Am crezut în forţa lui de luptător. Aşa ne-a convins că trebuie să-l operăm'', a încheiat profesorul Sinescu, îndurerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici