Patriarhul Teoctist va fi înmormântat, vineri, în Catedrala Patriarhală (VIDEO)

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât că Patriarhul Teoctist va fi înmormântat, vineri, la ora 11:00, în Catedrala Patriarhală.

1 afișare
Imaginea articolului Patriarhul Teoctist va fi înmormântat, vineri, în Catedrala Patriarhală (VIDEO)

Patriarhul Teoctist va fi înmormântat, vineri, în Catedrala Patriarhală

Surse din cadrul Patriarhiei Române au informat că slujba de înmormântare a Prea Fericitului Părinte Teoctist, Patriarhul BOR, are loc vineri, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, unde va fi şi înhumat. La slujba de înmormântare vor fi prezenţi ierarhi, cler şi credincioşi ai BOR, delegaţi ai Bisericilor ortodoxe surori şi ai altor Biserici, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii de stat şi ai unor organizaţii internaţionale creştine, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul Teoctist a murit luni, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit din cauza complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile. Acesta avea 92 de ani şi în ultimii 20 de ani a condus Biserica Ortodoxă Română, fiind înscăunat la 16 noiembrie 1986.

Trupul Patriarhului a fost depus, luni seară, în Catedrala Patriarhală, unde preoţii şi episcopii continuă slujba specială premergătoare înmormântării acestuia.

Cele două variante vehiculate de înmormântare au fost Mănăstirea Vorona din satul său natal sau în ultimul loc rămas liber în Catedrala Patriarhală din Capitală.

 VEZI VIDEO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici