Patronatele: Indemnizaţia de şomaj tehnic să nu mai fie impozitată

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat, la ieşirea de la discuţiile cu partenerii sociali de la sediul Ministerului Muncii, că, a solicitat Guvernului, printre altele, ca cei 85 la sută din salariu plătiţi de angajatorii care trimit oameni în şomaj tehnic să nu mai fie impozitaţi.

43 afișări
Imaginea articolului Patronatele: Indemnizaţia de şomaj tehnic să nu mai fie impozitată

Patronatele: Indemnizaţia de şomaj tehnic să nu mai fie impozitată

Cezar Corâci a spus, de asemenea, că patronatele şi sindicatele solicită ca persoanele fizice care au şi firmă să nu mai plătească impozite de două ori şi pe persoană fizică şi pe persoană juridică.

Corâci a afirmat că Executivul ar trebui să se gândească la investiţia în economie, precizând că "poate că astfel nu va mai fi nevoie să se dea atât de mult pe indemnizaţiile de şomaj".

Preşedintele UGIR-1903 a adăugat că, la întâlnire, au fost luate în discuţie şi aspecte ca impactul pe care-l va avea plata indemnizaţiei de şomaj, mobilitatea forţei de muncă şi posibilităţi de asigurare a transportului navetiştilor, care sunt nevoiţi să parcurgă distanţe mai mari până la locul de muncă.

Patronatele şi sindicate au cerut, de asemenea, majorarea cât mai urgentă a punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut.

"Discuţiile de la Ministerul Muncii sunt preliminare, iar faptul că reprezentanţii Ministerului sunt de acord cu propunerile noastre nu înseamnă că aceste măsuri vor fi cuprinse în bugetul pe 2009 şi mă aştept ca Ministerul de Finanţe să bugeteze măcar o parte dintre ele", a precizat Corâci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici