Patronatul Dacia a majorat oferta salarială pentru angajaţi

Patronatul Dacia Piteşi a propus sindicatului, joi noaptea, la o nouă rundă de negocieri, o majorare salarială cu 360 de lei brut în două tranşe şi acordarea unei prime anuale corespunzătoare salariului brut al fiecăruia, de minimum 900 lei brut, sindicatul anunţând că se va consulta cu muncitorii.

16 afișări
Imaginea articolului Patronatul Dacia a majorat oferta salarială pentru angajaţi

Patronatul Dacia a majorat oferta salarială pentru angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Oferta anterioară a patronatului, făcută la negocierile de marţi, viza o creştere salarială pentru acest an cu 394 de lei brut, în două tranşe.

Joi noaptea, patronatul de la Dacia Automobile avut o nouă rundă de negocieri de trei ore cu sindicaliştii şi a propus o majorare salarială cu 300 de lei de la1 ianuarie 2008 şi cu 60 de lei cu 1 septembrie, la care se adaugă o primă corespunzătoare salariului lunar brut al fiecăruia, de minimum 900 de lei brut, care se acordă o singura dată pe an.

Sindicaliştii afirmă că aceasta înseamnă o creştere lunară de cel puţin 450 de lei brut, iar în cursul acestei zile salariaţii vor fi informaţi despre această ofertă pentru a se stabili dacă greva generală continuă.

"Am luat la cunostiinţă de noua ofertă şi vreau să fac precizarea că prima anuală de cel puţin 900 de lei este corespunzătoare unui salariu individual. Dacă salariatul are un salariu brut mai mic de 900 de lei, va lua prima de 900 de lei. Dacă are salariul brut mai mare de aceasta sumă va lua primă cât salariul lunar brut respectiv. Deci este o mărire salarială brută de cel putin 435 de lei lei. Vom consulta sindicaliştii şi vom vedea dacă oamenii noştri vor accepta sau nu oferta", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul sindical de la Dacia Automobile.

Angajaţii de la Dacia Piteşti au intrat în grevă generală în 24 martie.

Sindicaliştii de la Dacia Automobile au avut, marţi după-amiază, o nouă rundă de negocieri cu administraţia uzinei, deşi aceasta anunţase, în urmă cu o săptămână, că sistează negocierile până când muncitorii reiau lucrul.

La negocierile de marţi, administraţia Dacia Piteşti a majorat oferta salarială, propunând o creştere salarială pentru acest an cu 394 de lei brut, în două tranşe, - 210 de la 1 ianuarie, 90 de la 1 septembrie şi o primă lunară de 94 de lei. Oferta anterioară fusese de 250 de lei brut, iar sindicatul uzinei solicitase o majorare de 550 de lei.

Liderii sindicali au anunţat, miercuri, după ce s-au consultat cu muncitorii cu privire la ultima oferta făcută de administraţie, că greva generală continuă.

Tribunalul Argeş a decis, miercuri după-amiază, că greva generală a sindicatului de la Dacia Automobile este legală şi a dispus ca adminstraţia să plătească 1.500 de lei cheltuieli de judecată.

Reprezentanţii Dacia Automobile Piteşti s-au declarat nemulţumiţi de decizia pronunţată de Tribunalul Argeş şi au spus că o vor ataca.

Joi, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti a avut loc un miting al angajaţilor de la Dacia, la care au participat aproximativ cinci mii de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici